Polícia žiada vodičov z okresu Vranov n. Topľou aby svoju jazdu zvážili, prípradne odložili

15.03.2013 Vranov nad Topľou

Vranov nad Topľou - Kvôli silnému nárazovému vetru a sneženiu je dnes od rána v okrese Vranov nad Topľov vyhlásený 1. situačný stupeň. O situácii na cestách východného Slovenska informuje krajské riaditeľstvo PZ v Prešove. 
Severný vietor, vytvára na cestách jazyky a záveje. Tie sa tvoria zväčša na úsekoch ciest: I/79 Vranov nad Topľou – Sečovská Polianka, toho času úsek cesty neprejazdný III/5534 Kamenná Poruba – Davidov – Cabov , toho času úsek cesty neprejazdný
I/18 Čakľov – Soľ – záveje úsek ťažko prejazdný, Šoľ – Rudľov, záveje úsek ťažko prejazdný, Majerovce – Sedliská – Továrne – úsek prejazdný, v niektorých úsekoch záveja do šírky jedného jazdného pruhu, Na všetkých pozemných komunikáciách sa nachádza kašovitá vrstva snehu, miestami aj ujazdená a zľadovatená, na I a II. tr. v hrúbke max 1-3cm, na III. triedach miestami 3-4 cm , /okrem úsekov so snehovými jazykmi a závejmi, kde môže byť miestami 10-15 cm snehu/. Snehové jazyky a záveje sa neustále pluhujú.
Od rána vplyvom silného nárazového vetra dochádza k škodovým udalostiam, resp. k udalostiam v CP, ktoré účastníci neoznamujú, resp. sú realizované ODI VT. Pri ich realizácii, resp. odstraňovaní vozidiel je opakovane odstavená cestná premávka a tým dochádza ku kolónam, resp. zápcham. Následne nákladné motorové vozidla majú problém pohnúť sa z miesta, čo značne komplikuje plynulosť cestnej premávky.
Policajné hliadky nepretržite monitorujú všetky kritické miesta a úseky, komplikácie v CP sa operatívne riešia cestou OD OR PZ VTI, R ODI OR PZ VT a správcami komunikácii.
Polícia preto apeluje na zvýšenú opatrnosť vodičov, nakoľko z dôvodu utlačenej vrstvy kašovitého snehu a nízkych teplôt je veľa úsekov zľadovatených. Ďalej žiada vodičov, aby pri náhlej zmene poveternostných podmienok neriskovali prejazdy snehovými závejmi, lebo uviaznuté vozidlá vytvárajú nepredvídateľnú prekážku v cestnej premávke a zdržujú údržbu komunikácii.
Vodiči dodržiavajte bezpečnú vzdialenosť v kolónach, nebrzdite náhle a zvážiť predchádzanie aj na miestach, kde je to vodorovným alebo zvislým dopravným značením dovolené.
Na všetkých pozemných komunikáciách v okrese Vranov nad Topľou, sa pri zmene poveternostných podmienok, striedajú rôzne úseky ciest (zľadovatená vozovka, záveje aj cez celý jazdný pruh, ujazdený sneh, snehové jazyky, suchá vozovka so silným nárazovým vetrom), preto žiadame vodičov, aby zvážili jazdu s motorovým vozidlom, nezvyšovali rýchlosť a viedli vozidlá mimoriadne opatrne!!!!!!!!!
 

Vyberte región